Berg-eten

GOULASHSOEP

  

Ingrediënten:

  • 1½   kilo runderpoulet of runderriblappen
  • 2 ons mager spek (ontbijtspek)
  • 1½ pond uien
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 2 dessertlepels bruine basterdsuiker
  • 5 dessertlepels paprikapoeder mild
  • 1 theelepel sambal
  • ½ dessertlepel gemalen peper
  • 2 dessertlepels tijm
  • 2 dessertlepels marjolein
  • beetje foelie
  • 2 tenen geperste knoflook
  • 1 dessertlepel mosterd
  • klein blikje tomatenpuree
  • scheut azijn
  • scheut ketjap
  • 4 bouillonblokjes
  • 100 gram bloem
  • boter

Bereiding:

  • Runderpoulet in blokjes en spek in dunne reepjes
  • Spek in boter bakken, maar niet bruin laten worden
  • Spek uit de pan
  • Runderpoulet in het overgebleven vet aanbraden
  • Kleingesneden uien erbij
  • 10 minuten smoren (regelmatig doorroeren)
  • spek er weer bij
  • 10 minuten smoren (regelmatig doorroeren)
  • rest van de ingrediënten erbij, behalve sambal, ketjap, mosterd, tomatenpuree en bloem
  • 5 minuten smoren (regelmatig doorroeren)
  • sambal, ketjap, tomatenpuree en mosterd erbij
  • water toevoegen tot er ongeveer 6 liter soep ontstaat
  • 4 uur laten smoren
  • liefst een nacht in laten trekken
  • bloem toevoegen aan de koude soep en dan al roerend langzaam opwarmen

  

de originele pagina uit het receptenboek



Een gedachte aan “Berg-eten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *